(¯`·._.·İslam Yolu·._.·´¯)

İSLAM YOLU FORUM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

10 Saniyede Üye Olmak İçin Tıklayın

Değerli Misafirlerimiz Forumumuza Hoşgeldiniz. Lütfen Bu Pencereyi Peygamber Efendimiz(S.a.v)'e Bir Salavat Getirerek Kapatınız.
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali seyyidina Muhammed"

İSLAM YOLU FORUM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

10 Saniyede Üye Olmak İçin Tıklayın

Değerli Misafirlerimiz Forumumuza Hoşgeldiniz. Lütfen Bu Pencereyi Peygamber Efendimiz(S.a.v)'e Bir Salavat Getirerek Kapatınız.
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali seyyidina Muhammed"
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaPortalGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Çokul Dil Desteği
İslam Yolu
Esma'ul Husna
99 Allah'ın İsimleri
Takvim
Sesli Kur’an Dinle
Mealli Kur'an Dinleyelim
Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 98 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 10:56 am tarihinde online oldu.
En son konular
» **BİSMİLLAHİRRAHMENİRRAHİM**
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Çarş. Şub. 15, 2012 1:18 pm tarafından Helin

» Sohbetlerde Hikaye Örneklemeleri
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:54 am tarafından @bdulKadir

» Eşimi nasıl mum gibi yaparım?
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:29 am tarafından @bdulKadir

» Koca hakkı
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:16 am tarafından @bdulKadir

» Zindan-ı atâlete düştüğümüzün sebebi nedir?
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:09 am tarafından @bdulKadir

» Selamun Aleyküm
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:03 am tarafından @bdulKadir

» BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM ... !!!
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Cuma Ara. 24, 2010 3:14 pm tarafından Helin

» Kurban Bayram Mubarek olsun!!!!!!!!!!!!!!
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Salı Kas. 16, 2010 8:14 pm tarafından Selma NUran

» Kadının Tek Başına Hacca Gitmesi
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:41 pm tarafından İslam Yolu

» Kadının yalnız hacca gitmesi ve kasap olarak hacca gitme
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:39 pm tarafından İslam Yolu

» Hamile kadın hacca gidebilir mi?
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:38 pm tarafından İslam Yolu

»  Tut Yüreğimin Ellerinden...
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 4:10 pm tarafından nurunalanur

» Üstadın ailesinden birkaç kişinin kabri şerifleri
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:40 am tarafından İslam Yolu

» Bediüzzamandır Bu
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:38 am tarafından İslam Yolu

» ÜSTAD'A MEKTUP!
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:36 am tarafından İslam Yolu

» Ana-babanın seksen hakkı
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Cuma Ekim 15, 2010 10:05 am tarafından İslam Yolu

» Evliliği kolaylaştırın
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Perş. Ekim 14, 2010 11:57 pm tarafından İslam Yolu

» Bir kıza gelen görücü, o kız olmazsa, onun kızkardeşi ile...
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:57 pm tarafından İslam Yolu

» Dinimize göre düğün nasıl olmalıdır?
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:53 pm tarafından İslam Yolu

» Evlatlar arasinda ayrimcilik
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:51 pm tarafından İslam Yolu

» Evlilikte mutluluğun '9' sırrı
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:48 pm tarafından İslam Yolu

» 'Mutluluk' için 14 öneri
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:44 pm tarafından İslam Yolu

» Mutlu olmak isteyen eşlere tavsiyeler
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:40 pm tarafından İslam Yolu

» Eşinize seni seviyorum deyiniz...
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:28 pm tarafından İslam Yolu

» Yuvayı Yapmak da Yıkmak da Elinizde
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:26 pm tarafından İslam Yolu

» Hz. Yusuf (as)’a bütün insanlığın güzelliğinin yarısının verildiği, doğru mudur?
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:18 pm tarafından İslam Yolu

» Sabah namazına kalkmanın veya kalkamamanın imanın gücüyle alakası var mıdır?
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:16 pm tarafından İslam Yolu

» Camilere kadınların hayızlı iken girmesi caiz mi?
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:14 pm tarafından İslam Yolu

» Bayanların bayan pantolonu giymesi haram mıdır?
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:05 pm tarafından İslam Yolu

» Makyajlı olarak alınan abdest ve kılınan namaz geçerli olur mu?
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:00 pm tarafından İslam Yolu

En iyi yollayıcılar
İslam Yolu
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Empty"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. 3c500811"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Empty 
Helin
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Empty"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. 3c500811"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Empty 
nurunalanur
Ercan
ilayda
Songül
gülehasret
Sevda
Zeynep
hsn4767
Hoş Geldiniz !
İslam Yolu Misafirleri

visitors map
Galeri
"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Empty

"Yandım!" diyenlere ilaç gibi..

2 posters
YazarMesaj
nurunalanur
Sadık Kardeşimiz
Sadık Kardeşimiz
nurunalanur

Puncte : 648
Reputatie : 6
Data de inscriere : 23/03/10

MesajKonu: "Yandım!" diyenlere ilaç gibi..   "Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10Cuma Nis. 30, 2010 2:16 pm

"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Besmele1

Yûnus aleyhisselam’ı Kur'an'daki kıssasını ve o meşhur duasını bilirsiniz elbet..

Ah ne müthiş bir duadır o yüreği sarıp sarmalayan serinleten..Nefsi tokatlayıp adeta kendine getiren..Tutup ta aklın ve yüreğin elinden Rabbin önünde diz çöktürten..

Aklı ve yüreği mi sadece? Hayır! O ikilinin emrindeki söz dinlemez her zerreyi kulluğa iade eden..

Öyle muazzam bir dua işte hep dilimde hep yüreğimde..

Hep dostlara “yandım!” diyenlere ilaç gibi sunduğum o muazzam iksir:

“Lâilâhe illâ Ente subhânek innî kuntu minezzâlimîn”

Yani;“Senden başka ilah yoktur.Seni her türlü noksanlıktan tenzih ederim.Gerçekten ben kendine zulmedenlerden oldum”

Kur’an’ın 10. suresi de ol Resûl’ün adıyla Yûnus Suresi’dir malumunuz efendim..
YUNUS AS'IN KISSASI RİSALE-İ NUR KÜLLİYATIN'DA LEMA'LARDA BİRİNCİ LEM'DADA ANLATILMAKTADIR OKUMAK İSTERSENİZ
Yûnus aleyhisselam’ın kıssası Kur’an’da çeşitli yerlerde geçer; Saffat Enbiya ve Kalem Sûreleri’nde de O’ndan bahsedilir.. Bu duanın geçtiği ayet de Enbiya Suresi 87.Ayet.

Yunus aleyhisselam halkı putperest olan Ninova Şehri’ne peygamber olarak gönderilmişti..Tam 33 yıl onları ALLAH'a imân etmeye küfürden kurtulmaya davet etti tebliğde bulundu ve peygamberlik vazifesini yerine getirdi.

Maalesef sadece iki kişi ona imân etti.. Bunun üzerine kırılan mahzun olan hatta kızan ve öfkelenen Yûnus aleyhisselam ;“Ne haliniz varsa görün” diyerek onları terketti!

Halbuki O’na ALLAH tarafından verilmişti o vazife ve O’nun izni olmadan ayrılmaması sabretmesi gerekiyordu normalde..Kur’an’da bir ayette buna işaret edilerek;

"Sen Rabbinin hükmünü sabırla bekle. Balık sahibi (Yûnus) gibi olma!” buyurularak Rabbin bundan hoşnut olmadığı belirtilir..

Daha sonra Yûnus aleyhisselam o kızgınlıkla Ninova'dan ayrılmak için bir gemiye biner ve Rabbin hoşnutsuzluğu neticesinde zincirleme ilahi bir kurgu halinde gelişen olaylara bakınız ki bundan sonra;

Gemi batmaya yüz tutacak bunun üzerine hafiflemesi için yolculardan birinin suya atılması gerekecek kimin suya atılacağını tespit için kur'a çekilecek ve kur'a Yûnus aleyhisselam'a isâbet edecek.. Sonra denize atılacak ve büyük bir balık O’nu yutacaktı.. Saffat Sûresi-141

İşte efendim orada tam balığın karnında o simsiyah 3 karanlığın aleyhinde birleştiği o vakitte hatasını anlar Yûnus aleyhisselam..

Kendini ve nefsini levmeder..Âh eder yanar..
O âh ki nasıl bir âh yanmak ki nasıl bir yanmak?
Yer gök tesbih eder Yûnusca ve çağlar aşar sesi..
Çağ çağ dolaşır şu bahtsız vakitlerde yüreğime ulaşır;

Senden başka ilah yoktur ya Rabbi!
Seni birler ancak seni tesbih ederim..

Bildim ya Rabbi Sensin en yüce!
Sensin tapılmaya ibadete en layık olan..

Tüm taptıklarımı sildim bak kapına geldim ya Rabbi!
Gözüm yaşlı yüreğim mahzun pişmanlıktan iki büklüm bedenim..

Ah ya Rabbi! Ben seni bir an da olsa umursamayarak “ben!” dedim..
Ah ya Rabbi! Ben güya seni “Hiç”ledim kendimi bilinmezlere attım.
Ah ya Rabbi yetiş! Ben nefsime zulmettim..
Ah ya Rabbim yetiş! Ben zalimlerden oldum..

Ben hiç utanmadım ya Rabbi dairenden kendimi dışarı attım..

Ah ya Rabbi! Bana ne desen haktır
Ah ya Rabbi bu nedir ki?! Ne belalar yollasan müstehaktır!

Ama bilirim ki Rahman’sın Rahim’sin.. Dengin benzerin yok..
Bilirim ki Vedud’sun ya Rabbi! Tut n’olur düşmesin şu serseri yüreğim!

Bilirim ki Ğafur’sun Tevvâb’sın Afuv’sun ötesi yok..
Gözüm yaşlı yüreğim mahzun iki büklüm bedenim..
Affet ALLAH’ım Affet beni.. Senden başka kime gideyim?

Denizin karanlığından
Gecenin karanlığından
Balığın karanlığından

Sana Nur’una Affı’na Kucağına sığınırım..
Her üçüne de hükmedensin Kudretli ve Hakim’sin..

Çektim elimi yüreğimi sebeplerden tüm taptıklarımı sildim kapına geldim ya Rabbi!

Bilirim ki Vedud’sun ya Rabbi..Senden başka kime gideyim?
Gözüm yaşlı yüreğim mahzun pişmanlıktan iki büklüm bedenim..
Affet ALLAH’ım n’olur affet beni..

Böyle içten böyle pişman böyle candan yakarınca hiç Affetmez mi Yaradan?
Affetti ve bir bir kaldırdı karanlıklarını selamet sahillerine ulaştırdı..

" Bunun üzerine duasına icabet ettik ve onu üzüntüden kurtardık. İşte biz iman edenleri böyle kurtarırız " -Enbiyâ- 88-

Burada bir ihtar var Yûnus aleyhisselam’ın şahsında bize çağlara:

"Eğer tesbih edenlerden olmasaydı kıyamete kadar onun karnında kalırdı"
-Saffat- 143-144-

Yûnus aleyhisselam’ın kıssasından alacağımız çok dersler var..Demek ki efendim başımıza bir musibet olmadık bir iş gelirse ilkin hemen kendimize dönüp muhasebe yapmalı;

“Ben ne yaptım?!”demeli..

Hatamızı bilip pişman olup günahlarımıza tevbe etmeli yürekten ALLAH’a sığınmalı..

O’nu tesbih etmeli bol bol istiğfar etmeli ve Yûnus aleyhisselam’ın bu duasını Yûnusca okumalı:“Lâilâhe illâ Ente subhânek innî kuntu minezzâlimîn”

İşte o zaman bütün sebepleri elinde tutan herşeye hükmü geçen Zat’ı bilip O’na yönelince aydınlanacak bizi sıkan boğan karanlıklar..

Bir bir çözülecek kör düğümler..
Olmaz sandıklarımız olacak açılacak yollar..
Geceler gündüze dönecek
Bahar olacak kışlar..

Yûnusca okumalı ama ...

Demek ki;
ALLAH varsa gam yok telaş yok..
ALLAH varsa umutsuzluk yok asla..

Öyleyse ey nefsim;

Neden gidiyorsun ki başkasına?
Hiç gücü yetmeyen oncasına?
Hem zelil hem de onursuz kulcasına?!

O’na git!

Ve ısrarla söyle kapısında iki büklüm:

Bak nasıl bir bir çözülecek kör düğümler..
Olmaz sandıkların olacak açılacak yollar..
Geceler gündüze dönecek
Bahar olacak kışlar biiznillah.

Muhabbetle efendim
Helin
Yönetici
Yönetici
Helin

Puncte : 647
Reputatie : 4
Data de inscriere : 18/03/10
Varsta : 35

MesajKonu: Geri: "Yandım!" diyenlere ilaç gibi..   "Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. Tiny-b10C.tesi Mayıs 01, 2010 3:32 pm

"Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. 372464 "Yandım!" diyenlere ilaç gibi.. 555300 kardeşim
http://aleynam.bedavaforum.biz/

"Yandım!" diyenlere ilaç gibi..
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» """"""""""""""""HADİS-İ ŞERİF"""""""""""""""""
» "Verilen ömrün tesettürü de ölümdü"
» " Her mumin, hanımını üzmemeli "
» olduğun gibi gürün
» Eşimi nasıl mum gibi yaparım?