(¯`·._.·İslam Yolu·._.·´¯)

İSLAM YOLU FORUM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

10 Saniyede Üye Olmak İçin Tıklayın

Değerli Misafirlerimiz Forumumuza Hoşgeldiniz. Lütfen Bu Pencereyi Peygamber Efendimiz(S.a.v)'e Bir Salavat Getirerek Kapatınız.
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali seyyidina Muhammed"

İSLAM YOLU FORUM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

10 Saniyede Üye Olmak İçin Tıklayın

Değerli Misafirlerimiz Forumumuza Hoşgeldiniz. Lütfen Bu Pencereyi Peygamber Efendimiz(S.a.v)'e Bir Salavat Getirerek Kapatınız.
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali seyyidina Muhammed"
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaPortalGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Çokul Dil Desteği
İslam Yolu
Esma'ul Husna
99 Allah'ın İsimleri
Takvim
Sesli Kur’an Dinle
Mealli Kur'an Dinleyelim
Kimler hatta?
Toplam 4 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 4 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 98 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 10:56 am tarihinde online oldu.
En son konular
» **BİSMİLLAHİRRAHMENİRRAHİM**
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Çarş. Şub. 15, 2012 1:18 pm tarafından Helin

» Sohbetlerde Hikaye Örneklemeleri
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:54 am tarafından @bdulKadir

» Eşimi nasıl mum gibi yaparım?
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:29 am tarafından @bdulKadir

» Koca hakkı
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:16 am tarafından @bdulKadir

» Zindan-ı atâlete düştüğümüzün sebebi nedir?
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:09 am tarafından @bdulKadir

» Selamun Aleyküm
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:03 am tarafından @bdulKadir

» BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM ... !!!
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Cuma Ara. 24, 2010 3:14 pm tarafından Helin

» Kurban Bayram Mubarek olsun!!!!!!!!!!!!!!
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Salı Kas. 16, 2010 8:14 pm tarafından Selma NUran

» Kadının Tek Başına Hacca Gitmesi
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:41 pm tarafından İslam Yolu

» Kadının yalnız hacca gitmesi ve kasap olarak hacca gitme
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:39 pm tarafından İslam Yolu

» Hamile kadın hacca gidebilir mi?
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:38 pm tarafından İslam Yolu

»  Tut Yüreğimin Ellerinden...
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 4:10 pm tarafından nurunalanur

» Üstadın ailesinden birkaç kişinin kabri şerifleri
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:40 am tarafından İslam Yolu

» Bediüzzamandır Bu
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:38 am tarafından İslam Yolu

» ÜSTAD'A MEKTUP!
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:36 am tarafından İslam Yolu

» Ana-babanın seksen hakkı
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Cuma Ekim 15, 2010 10:05 am tarafından İslam Yolu

» Evliliği kolaylaştırın
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10Perş. Ekim 14, 2010 11:57 pm tarafından İslam Yolu

» Bir kıza gelen görücü, o kız olmazsa, onun kızkardeşi ile...
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:57 pm tarafından İslam Yolu

» Dinimize göre düğün nasıl olmalıdır?
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:53 pm tarafından İslam Yolu

» Evlatlar arasinda ayrimcilik
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:51 pm tarafından İslam Yolu

» Evlilikte mutluluğun '9' sırrı
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:48 pm tarafından İslam Yolu

» 'Mutluluk' için 14 öneri
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:44 pm tarafından İslam Yolu

» Mutlu olmak isteyen eşlere tavsiyeler
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:40 pm tarafından İslam Yolu

» Eşinize seni seviyorum deyiniz...
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:28 pm tarafından İslam Yolu

» Yuvayı Yapmak da Yıkmak da Elinizde
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:26 pm tarafından İslam Yolu

» Hz. Yusuf (as)’a bütün insanlığın güzelliğinin yarısının verildiği, doğru mudur?
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:18 pm tarafından İslam Yolu

» Sabah namazına kalkmanın veya kalkamamanın imanın gücüyle alakası var mıdır?
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:16 pm tarafından İslam Yolu

» Camilere kadınların hayızlı iken girmesi caiz mi?
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:14 pm tarafından İslam Yolu

» Bayanların bayan pantolonu giymesi haram mıdır?
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:05 pm tarafından İslam Yolu

» Makyajlı olarak alınan abdest ve kılınan namaz geçerli olur mu?
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:00 pm tarafından İslam Yolu

En iyi yollayıcılar
İslam Yolu
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  EmptyEşinize seni seviyorum deyiniz...  3c500811Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Empty 
Helin
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  EmptyEşinize seni seviyorum deyiniz...  3c500811Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Empty 
nurunalanur
Ercan
ilayda
Songül
gülehasret
Sevda
Zeynep
hsn4767
Hoş Geldiniz !
İslam Yolu Misafirleri

visitors map
Galeri
Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Empty

Eşinize seni seviyorum deyiniz...

YazarMesaj
İslam Yolu
Site Admin
Site Admin
İslam Yolu

Puncte : 1169
Reputatie : 18
Data de inscriere : 16/03/10
Varsta : 42
Localizare : Türkiye

Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Empty
MesajKonu: Eşinize seni seviyorum deyiniz...    Eşinize seni seviyorum deyiniz...  Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:28 pm

Karı koca olmak dünyanın en farklı ilişkisidir. Her şeyini paylaşır, en doğal halini onun yanında yaşar, kimseye yapmadığın fedakarlığı ona yaparsın. Yaşadığın müddetçe aynı yastığı, aynı yorganı ondan başka hiç kimseyle paylaşmazsın. Onunla kötü olunca herkes-le iyi olmanın hiçbir anlamı olmaz. O destekse herkesin karşı çıkmasının yıkıcılığına aldırmazsın.

Öyle ki dünyadaki bu birlikteliğin ahiretle birlikte ebediyete uzanır. O yüzden evlilik hassasiyet ister. Her şeyden çok üzerine düşülüp korunması gereklidir. İmzayı attık bitti değil, her şey orada başlar. Bu andan itibaren eşler birbirini "o artık benim malım" gözüyle değil, "o bana hediye."

Allah'ın emaneti gözüyle görmelidir. Kılığına kıyafetine, saçına başına, kokusuna, konuşmasına daha bir önem vermeli "benim eşim her şeyin en iyisine layık" düşüncesiyle hareket etmelidir. Özellikle de birbirlerine cömertçe utanmadan sıkılmadan ama kalpten gelerek ama samimiyetle SENİ SEVİYORUM diyebilmelidirler. Çünkü bekârla evlinin hali bir değildir, "bekâr yarımdır, evlenince tamamlanır" diyor Allah Resûlü (sav). Bu yüzden evlilikte her şeye ibadet gibi sevap verilir; tebessüm, tatlı söz, sarılmak, cinsellik… Seni seviyorum demek de sünnettir. Aradaki muhabbeti arttırır, kalpleri yumuşatır, diyalog başlangıcıdır, su-i zanları siler. Efendimiz eşine olan sevgisini açıklar çekinmezdi.

Amr bin As henüz 4 aydır Müslü-man olmuştu. Peygamber Efendimiz ona 500 kişilik bir ordu teslim etmişti. Kumandası altında Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer başta olmak üzere tanınmış sahabeler vardı. Medine civarındaki karışıklıkları önlemiş ve tehlikeyi uzaklaştırmıştı. Bu olaya çok sevinen Amr: "Peygamberimiz beni çok seviyor ki bu şerefli göreve layık gördü" diye düşünür ve Efendimize sorar:

-Ey Allah'ın Resûlü en çok kimi seviyorsun diye sorunca;

Efendimiz:
-Aîşe der tereddütsüz.

Ne güzel bir şey eşinin adının söylenmesi tereddütsüzce. O kadar in-sanın içinden eşinin adını söylemesi. Amr sorar:
-Peki, erkeklerden en çok kimi seviyorsunuz?

-Ömer

-Sonra

Sonra sonra derken sıra bir türlü Amr'a gelmez. Amr: "Baktım ki benim adım gelmiyor, ben belki en sondayımdır o yüzden bir kişi daha sormayım" der.

Olayın başı ayrı sonu ayrı bir güzel. Daha doğrusu Allah Resûlü'nün her hâli güzel.

Nasıl olsa o benim sevdiğimi bili-yor söylemesem de hareketlerimden anlar demeyin, eşinize sevdiğinizi söyleyin.

Ayşe Tan
https://islamyolu.yetkinforum.com

Eşinize seni seviyorum deyiniz...
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Seni ölesiye seviyorum ya resullah
» Ne zaman Anarsam Seni
» Bana seni sevmeyi öğret Rabbim!
» Muzaffer Yalçın - Seni görmeyen gözü neyleyim