(¯`·._.·İslam Yolu·._.·´¯)

İSLAM YOLU FORUM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

10 Saniyede Üye Olmak İçin Tıklayın

Değerli Misafirlerimiz Forumumuza Hoşgeldiniz. Lütfen Bu Pencereyi Peygamber Efendimiz(S.a.v)'e Bir Salavat Getirerek Kapatınız.
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali seyyidina Muhammed"

İSLAM YOLU FORUM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

10 Saniyede Üye Olmak İçin Tıklayın

Değerli Misafirlerimiz Forumumuza Hoşgeldiniz. Lütfen Bu Pencereyi Peygamber Efendimiz(S.a.v)'e Bir Salavat Getirerek Kapatınız.
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali seyyidina Muhammed"
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaPortalGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Çokul Dil Desteği
İslam Yolu
Esma'ul Husna
99 Allah'ın İsimleri
Takvim
Sesli Kur’an Dinle
Mealli Kur'an Dinleyelim
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 98 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 10:56 am tarihinde online oldu.
En son konular
» **BİSMİLLAHİRRAHMENİRRAHİM**
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Çarş. Şub. 15, 2012 1:18 pm tarafından Helin

» Sohbetlerde Hikaye Örneklemeleri
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:54 am tarafından @bdulKadir

» Eşimi nasıl mum gibi yaparım?
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:29 am tarafından @bdulKadir

» Koca hakkı
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:16 am tarafından @bdulKadir

» Zindan-ı atâlete düştüğümüzün sebebi nedir?
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:09 am tarafından @bdulKadir

» Selamun Aleyküm
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:03 am tarafından @bdulKadir

» BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM ... !!!
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Cuma Ara. 24, 2010 3:14 pm tarafından Helin

» Kurban Bayram Mubarek olsun!!!!!!!!!!!!!!
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Salı Kas. 16, 2010 8:14 pm tarafından Selma NUran

» Kadının Tek Başına Hacca Gitmesi
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:41 pm tarafından İslam Yolu

» Kadının yalnız hacca gitmesi ve kasap olarak hacca gitme
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:39 pm tarafından İslam Yolu

» Hamile kadın hacca gidebilir mi?
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:38 pm tarafından İslam Yolu

»  Tut Yüreğimin Ellerinden...
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 4:10 pm tarafından nurunalanur

» Üstadın ailesinden birkaç kişinin kabri şerifleri
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:40 am tarafından İslam Yolu

» Bediüzzamandır Bu
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:38 am tarafından İslam Yolu

» ÜSTAD'A MEKTUP!
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:36 am tarafından İslam Yolu

» Ana-babanın seksen hakkı
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Cuma Ekim 15, 2010 10:05 am tarafından İslam Yolu

» Evliliği kolaylaştırın
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Perş. Ekim 14, 2010 11:57 pm tarafından İslam Yolu

» Bir kıza gelen görücü, o kız olmazsa, onun kızkardeşi ile...
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:57 pm tarafından İslam Yolu

» Dinimize göre düğün nasıl olmalıdır?
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:53 pm tarafından İslam Yolu

» Evlatlar arasinda ayrimcilik
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:51 pm tarafından İslam Yolu

» Evlilikte mutluluğun '9' sırrı
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:48 pm tarafından İslam Yolu

» 'Mutluluk' için 14 öneri
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:44 pm tarafından İslam Yolu

» Mutlu olmak isteyen eşlere tavsiyeler
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:40 pm tarafından İslam Yolu

» Eşinize seni seviyorum deyiniz...
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:28 pm tarafından İslam Yolu

» Yuvayı Yapmak da Yıkmak da Elinizde
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:26 pm tarafından İslam Yolu

» Hz. Yusuf (as)’a bütün insanlığın güzelliğinin yarısının verildiği, doğru mudur?
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:18 pm tarafından İslam Yolu

» Sabah namazına kalkmanın veya kalkamamanın imanın gücüyle alakası var mıdır?
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:16 pm tarafından İslam Yolu

» Camilere kadınların hayızlı iken girmesi caiz mi?
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:14 pm tarafından İslam Yolu

» Bayanların bayan pantolonu giymesi haram mıdır?
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:05 pm tarafından İslam Yolu

» Makyajlı olarak alınan abdest ve kılınan namaz geçerli olur mu?
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:00 pm tarafından İslam Yolu

En iyi yollayıcılar
İslam Yolu
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin EmptyYedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin 3c500811Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Empty 
Helin
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin EmptyYedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin 3c500811Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Empty 
nurunalanur
Ercan
ilayda
Songül
gülehasret
Sevda
Zeynep
hsn4767
Hoş Geldiniz !
İslam Yolu Misafirleri

visitors map
Galeri
Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Empty

Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin

2 posters
YazarMesaj
nurunalanur
Sadık Kardeşimiz
Sadık Kardeşimiz
nurunalanur

Puncte : 648
Reputatie : 6
Data de inscriere : 23/03/10

MesajKonu: Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin   Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Cuma Nis. 30, 2010 2:21 pm

Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Besmele1

Şeyh ŞibliYedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Virgul Sırrı Sakati hazretlerinin yanında yedi sene hem okudu hemde hizmet etti.Sırrı Sakati hazretleri Şeyh Şibli ye ‘’artık tamam git irşad et.Ama yedi sene boyunca benden ne öğrendin?’’diye sordu.Şeyh Şibli de yedi hayvanın ahlakını öğrendim dedi.

Sırrı Sakati hazretleri bu cevaba çok üzüldü.Şeyh Şibli başladı:

1-Kedi:Ahlakını öğrendim.Kedi fare çıkmasını beklerken(onu nasıl yakalarım diye) tüm hislerini keser. Taş gibi kalır.Tüm dikkatini maksadına verir.Bu hal murakebedir.Nefs fare akıl kedidir.Fare ambara girerse zahireyi dağıtır.

2-Tavus:Ahlakını öğrendim.Tavusun birçok rengi vardır.Tüylerim çok güzel diye kabarır.Lakin siyah bir bacağı vardır.Bacağını görünce acı acı bağırır.İnsanın da birçok nimetleri (evarabagözkulak..)vardır.Lakin nefsin yüzü simsiyahtır.İşte insan da nefsini görüp utanmalıdır.

İyi insan başkalarının güzelliklerini gören kendi nefsinin de siyah olduğunu unutmayandır.Bu hal muhasebedir

3-Domuz:Ahlakını öğrendim.Domuz aslında necis değildir. Teala diğer güzel nimetlerin değeri anlaşılsın diye domuzu necis saymıştır.Domuz bir ciheti yol edindiği zaman sağ ve sola ilgilenmeksizin dimdik gider -ya ölürüm ya olurum- İstikamet halidir.

4-Köpek:Ahlakını öğrendim.Köpek seher vakti uyumaz gazab kapılarının açılışını görür.Şeytanların recmine bakar.Bana da gazab gelmesin diye feryad eder.Eğer bir kimse seher vakti köpek gibi dursa ulaşamayacağı bir iş yoktur.Köpek çok sadıktır.Gelene bakar;dost sa ona ‘’ham ham’’der.Sahibinin alyhinde ise ‘’hav hav hav ‘’ der.Tevbe ve istiğfar halidir.

5-Aslan:Acıkmadığı zaman yemezyediği zaman da ayarlı yer.Açlık nefs için azabdır.Tokluk ise kalp için azabdır.Mide aç olduğu zaman kalp toktur.Mide tok olduğu zaman;kalp açtır! İktisad!

6-Karınca:Usanmadan gece gündüz çalışır.Boş durmaz.Boş durmadığı için Teala kendisine güzel bir nimeti bahşetmiştir.Karınca kendi hacim ve ağırlığından beş kat daha fazlasını kaldırır.başka hiçbir mahluk ağırlığından fazlasını kaldıramaz.Bu hal cihatYedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Virgulçalışma halidir.

7-Bülbül:güle aşıktır ama gül dikensiz olmaz.Bülbül seher vaktinde (bad-ı saba (aşk rüzgarı)) gülün kokusunu getirince hisleri harekete geçer ve öter.Doğru güle yönelir.Diken bülbülün kanadını çizer gözünü çıkarır.Tüm engellere rağmen gülü kokar.İnsan neyi çok severse onu zikreder .Zikir halidir.

MARİFETNAME...
İslam Yolu
Site Admin
Site Admin
İslam Yolu

Puncte : 1169
Reputatie : 18
Data de inscriere : 16/03/10
Varsta : 42
Localizare : Türkiye

MesajKonu: Geri: Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin   Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin Tiny-b10Cuma Nis. 30, 2010 3:12 pm

Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin 791322 çok güzel bilgiler.Elline sağlık. Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin 206820
https://islamyolu.yetkinforum.com

Yedi hayvanin ahlakini öğrendim okumadan geçmeyin
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» lütfen okumadan geçmeyin.......
» MEVLANA’NIN YEDI ÖĞÜDÜ
» lütfen okumadan geçmayin Azrail in Güzelliği