(¯`·._.·İslam Yolu·._.·´¯)

İSLAM YOLU FORUM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

10 Saniyede Üye Olmak İçin Tıklayın

Değerli Misafirlerimiz Forumumuza Hoşgeldiniz. Lütfen Bu Pencereyi Peygamber Efendimiz(S.a.v)'e Bir Salavat Getirerek Kapatınız.
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali seyyidina Muhammed"

İSLAM YOLU FORUM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

10 Saniyede Üye Olmak İçin Tıklayın

Değerli Misafirlerimiz Forumumuza Hoşgeldiniz. Lütfen Bu Pencereyi Peygamber Efendimiz(S.a.v)'e Bir Salavat Getirerek Kapatınız.
"Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali seyyidina Muhammed"
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaPortalGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Çokul Dil Desteği
İslam Yolu
Esma'ul Husna
99 Allah'ın İsimleri
Takvim
Sesli Kur’an Dinle
Mealli Kur'an Dinleyelim
Kimler hatta?
Toplam 11 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 11 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 98 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 10:56 am tarihinde online oldu.
En son konular
» **BİSMİLLAHİRRAHMENİRRAHİM**
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Çarş. Şub. 15, 2012 1:18 pm tarafından Helin

» Sohbetlerde Hikaye Örneklemeleri
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:54 am tarafından @bdulKadir

» Eşimi nasıl mum gibi yaparım?
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:29 am tarafından @bdulKadir

» Koca hakkı
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:16 am tarafından @bdulKadir

» Zindan-ı atâlete düştüğümüzün sebebi nedir?
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:09 am tarafından @bdulKadir

» Selamun Aleyküm
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Şub. 26, 2011 10:03 am tarafından @bdulKadir

» BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM ... !!!
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Cuma Ara. 24, 2010 3:14 pm tarafından Helin

» Kurban Bayram Mubarek olsun!!!!!!!!!!!!!!
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Salı Kas. 16, 2010 8:14 pm tarafından Selma NUran

» Kadının Tek Başına Hacca Gitmesi
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:41 pm tarafından İslam Yolu

» Kadının yalnız hacca gitmesi ve kasap olarak hacca gitme
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:39 pm tarafından İslam Yolu

» Hamile kadın hacca gidebilir mi?
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 9:38 pm tarafından İslam Yolu

»  Tut Yüreğimin Ellerinden...
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Paz Ekim 24, 2010 4:10 pm tarafından nurunalanur

» Üstadın ailesinden birkaç kişinin kabri şerifleri
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:40 am tarafından İslam Yolu

» Bediüzzamandır Bu
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:38 am tarafından İslam Yolu

» ÜSTAD'A MEKTUP!
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Çarş. Ekim 20, 2010 11:36 am tarafından İslam Yolu

» Ana-babanın seksen hakkı
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Cuma Ekim 15, 2010 10:05 am tarafından İslam Yolu

» Evliliği kolaylaştırın
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Perş. Ekim 14, 2010 11:57 pm tarafından İslam Yolu

» Bir kıza gelen görücü, o kız olmazsa, onun kızkardeşi ile...
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:57 pm tarafından İslam Yolu

» Dinimize göre düğün nasıl olmalıdır?
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:53 pm tarafından İslam Yolu

» Evlatlar arasinda ayrimcilik
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:51 pm tarafından İslam Yolu

» Evlilikte mutluluğun '9' sırrı
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:48 pm tarafından İslam Yolu

» 'Mutluluk' için 14 öneri
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:44 pm tarafından İslam Yolu

» Mutlu olmak isteyen eşlere tavsiyeler
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:40 pm tarafından İslam Yolu

» Eşinize seni seviyorum deyiniz...
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:28 pm tarafından İslam Yolu

» Yuvayı Yapmak da Yıkmak da Elinizde
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:26 pm tarafından İslam Yolu

» Hz. Yusuf (as)’a bütün insanlığın güzelliğinin yarısının verildiği, doğru mudur?
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:18 pm tarafından İslam Yolu

» Sabah namazına kalkmanın veya kalkamamanın imanın gücüyle alakası var mıdır?
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:16 pm tarafından İslam Yolu

» Camilere kadınların hayızlı iken girmesi caiz mi?
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:14 pm tarafından İslam Yolu

» Bayanların bayan pantolonu giymesi haram mıdır?
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:05 pm tarafından İslam Yolu

» Makyajlı olarak alınan abdest ve kılınan namaz geçerli olur mu?
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 10:00 pm tarafından İslam Yolu

En iyi yollayıcılar
İslam Yolu
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe EmptyPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe 3c500811Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Empty 
Helin
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe EmptyPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe 3c500811Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Empty 
nurunalanur
Ercan
ilayda
Songül
gülehasret
Sevda
Zeynep
hsn4767
Hoş Geldiniz !
İslam Yolu Misafirleri

visitors map
Galeri
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Empty

Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe

2 posters
YazarMesaj
nurunalanur
Sadık Kardeşimiz
Sadık Kardeşimiz
nurunalanur

Puncte : 648
Reputatie : 6
Data de inscriere : 23/03/10

MesajKonu: Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe   Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10Ptsi Mayıs 03, 2010 2:29 pm

Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Besmele1

Hz. Peygamber (sav.) artık ömrünün sayılı günlerini yaşıyordu. Altmışüç yıllık şerefli hayatını insanlara hidayet ve kurtuluş yolunu anlatmakla geçiren o şanı yüce insan bir karıncayı bile incitmemiş ve incitenleri de daima uyarmıştı. Fakat Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah elçilerinin de farkında olmaksızın çok ufak hatalar işleyebileceğini bildiğinden şu son anlarını yaşarken bütün mü'minlerle helalleşmeyi aklından geçirdi.
İşte o yüzden bir gün Bilâl'den ezan okuyarak mü'minlerin camiye toplanmasını rica etti. Hz. Bilâl'de bunu bir emir kabul ederek hemen minareye çıkıp yakıcı ve gür sesiyle ezan-ı şerifi okudu. Ezan sesini duyar duymaz bütün Mekke'li (göçmen) ve Medine(li (yerli) sahabiler birer birer camiye akın ederek her tarafını tıklım tıklım doldurdular.
Sevgili Peygamberimiz (sav) sahabilere iki rekat namaz kıldırdıktan sonra minbere çıkarak önce Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'a hamdü senada bulunduPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul daha sonra da bütün gözlerden ırmak ırmak yaşlar akıtanPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul bütün kalpleri tirtir titretenPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul bütün vücutları ürpertiye boğan içli ve duygulu bir hutbe verdi. Ve hutbesini sona erdirirken de kelimelerin üstüne basa basa şöyle haykırdı.
"Ey mü'minler!... Ben sizin Peygamberinizim. Sizlere ömür boyunca öğütler verdimPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul hidayet ve kurtuluş yolunu anlatmaya çalıştım. Tabii ki güç ve kuvvetine sınır olmayan Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'ın izni ve yardımıyla. Sizleri bir kardeş gibi şefkat kanatlarımın altına alarak korudum. Bir baba gibi de size karşı merhametli davrandım. Sizinle keder ve gaye birliği ettim.
Şimdi size soruyorum. Bende hakkı hukuku olan var mı? Olan hemen gelsin ve Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah hakkı içinPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul büyük Kıyamet günü hesaplaşmasından önce hakkını alsın."
Yaşın yaşın ağlıyan gözlerle peygamberlerini dinleyen sahabilerden hiç kimse gidip dePeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul "Ey Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'ın Rasulü!.. Benim sende hakkım var" demedi. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) aynı soruyu ikinci ve üçüncü defa tekrarlayınca sahabilerden Ukkâşe ayağa kalkarak huzuruna vardı vePeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul "Ey Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'ın elçisi anam-babam sana feda olsun! Eğer defalarca Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah (c.c.) adını kullanmasaydınız huzurunuza gelip de hakkımı aramaya kalkışmayacaktım." dedi ve olayı şöyle anlattı:
"Ey Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'ın elçisi!.. Birgün sizinle birlikte savaş ediyordum. Nasılsa develerimiz yanyana geldiler. Devemden inerek özür dilemek üzere size yaklaşmıştım kiPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul birden kamçınızın sırtımda şakladığını duydum. Ey Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'ın Rasulü!.. Bunu kasten mi yaptınız yoksa devenize vururken kazara bana mı çarptı? Bunu bilmiyorum."
Bunun üzerine Hz. Peygamber (sav.) "Ey UkkâşePeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul Peygamberin sana kasten nasıl vurabilir? Asla!" diye özür beyan etti ve ardından Hz. Bilal'ePeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul kızı Fatıma'nın evine vararak aynı kamçıyı alıp getirmesini söyledi. Bilal (r.a.) camiden çıkarak Hz. Fatıma'nın evine doğru hızla yol almaya başladı. Bir yandan da Peygamberler Peygamberinin kendi kendine ceza vermesini düşünüyordu.
Kapıyı çaldı; içerden Fatıma "Kim o kapıya vuran?" diye seslenince Bilal (r.a.) kendisini tanıttı ve Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah Rasulünün savaşlarda kullandığı kamçısını almaya geldiğini belirtti. Fatıma:
- Ey BilalPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul babam kamçıyı ne yapacak?
Bilal:
- Baban bu kamçıyla kendi kendisini cezalandıracak.
Fatıma:
- Ey BilalPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul bu kamçıyla babama vurarak hakkını alacak olan kim?
Bilal:
- UkkâşePeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul dedi.
Hz. Bilal (r.a.) kamçıyı alır almaz doğru camiye yollandı. Kamçıyı götürüp Hz. Peygamber'e teslim etti. Peygamber de Ukkâşe'ye verdi.
Tam bu sırada ayağa fırlayan Hz. Ebu Bekir'le Hz. Ömer "Ey UkkaşePeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul işte biz karşınızdayızPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul Peygamber'in yerine bize vurun. Ne olur?" diyerek arkalarını dönerler.
Hz. Peygamber:
"Ey Ebu BekirPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul Ey ÖmerPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul yerlerinize oturun. Şüphesiz ki Yüce Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah (c.c.) sizin bu iyi niyetinizi mükafatsız bırakmayacaktır" diye çıkışır.
Bu defa Hz. Ali (r.a.) fırlar ve "Ey Ukkaşe!" der: "İşte ben karşınızda hayattayımPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul Peygamber'e vurmanıza gönlüm razı olmuyorPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul işte sırtımPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul işte karnımPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul istediğiniz yere dilediğiniz kadar vurun."
Hz. Peygamber:
- Ey AliPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul otur yerine! Yüce Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah (c.c.) senin bu iyi niyetini mükafatsız bırakmayacaktır" diye çıkışır.
Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin:
- Ey UkkaşePeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul biliyorsun ki biz Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah Resulünün torunlarıyızPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul hakkını bizden aldığında O'ndan almış sayılırsın. Ne olur bize vur?" diye yalvarıp yakarırlar. Hz. Peygamber (sav) onlarad da:
-"Yerlerinize oturunPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul ey benim göz bebeğim torunlarım" diye çıkışır.
Bütün bu olanları ibretle seyreden Sevgili Peygamberimiz (sav.) "Ey UkkaşePeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul eğer gerçekten bana vurmak istiyorsanPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul buyurPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul vur!" diyerek haykırdı. Bunun üzerine UkkaşePeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul "Ey Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'ın Resulü!" dedi. "Siz bana vurduğunuzda ben çıplaktım. Şimdi ben de size vururken çıplak kalmanızı rica ediyorum."
Sevgili Peygamberimiz (sav) hiç duraklamadan hemen elbisesini çıkarır ve "BuyurunPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul hiç çekinmeden dilediğiniz kadar vurun" diye diretti.
Durumu yakından izleyen sahabiler hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlarlar ve hıçkırık sesleri cami duvarlarını sarsarcasına kalınlaşırkenPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul Ukkaşe bakar ki iki cihan güneşi Peygamberin vücudu süt gibi beyaz ve ardından Peygamberlik mührünü taşıyan ben etrafa ışık saçmaktadır. Kalkar gider sırtını doya doya öperek yerine dönüp oturur. Ardından da:
"Ey Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'ın Rasülü!" der. "Canım sana feda olsun! Hangi kalb sana kıyabilir? Maksadım sadece o senin ışık saçan mübarek vücudunu kana kana öperekPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul senin yüzün suyun hürmetine Rabbimin rızasını kazanmak ve Cehennem azabından kurtulmaktır."
Sözün burasında ışıldayan nurani gözlerle sahabilerin süzen Sevgili Peygamberimiz (sav): "Ey Mü'minler!.. Beni dinleyin!" der. "Cennetlik görmek isteyen varsaPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul işte Ukkaşe'yi görsün."
Bunun üzerine bütün müslümanlar kalkıp Ukkaşe'nin gözlerinden öperekPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul "Müjdeler olsun!.. Yüksek derecelere eriştin ve Peygamberimizin dostluğunu elde ettin." diyerek kendisini tebrik ettiler.
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'ım ululuk ve yücelik hakkı için bize Sevgili Peygamberimizin şefaatını nasip etPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul amin...
İslam Yolu
Site Admin
Site Admin
İslam Yolu

Puncte : 1169
Reputatie : 18
Data de inscriere : 16/03/10
Varsta : 42
Localizare : Türkiye

MesajKonu: Geri: Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe   Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Tiny-b10C.tesi Ekim 09, 2010 3:27 pm

Alıntı :
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Allah'ım ululuk ve yücelik hakkı için bize Sevgili Peygamberimizin şefaatını nasip etPeygamberimizle hakkini arayan ukkâşe Virgul amin...

Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe 555300 Amin !

Emeğine sağlık kardeşim, çok güzel bir paylaşım MashAllah...
Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe 791322
https://islamyolu.yetkinforum.com

Peygamberimizle hakkini arayan ukkâşe
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Fakirlere Hakkını Vermemek